Nemzetközi hírű tájépítész, Chilében él. Munkájával először élőben Berlinben találkoztunk, az IGA területén. Az ottani állandó kiállításon berendezett bemutatókertje az "Under the trees" -

"A fák lombkoronája alatt" nevet kapta. Munkáiból sugárzik a hely szellemisége, az általa tervezett terekben harmonikus egységet képez az épített és a természetes, a beavatkozások alázatossága, az egyszerűség nagyszerűsége. 

"Under the Trees" - IGA, 2017

Teresa Moller

Waterschap Rijn IJssel - Doetinchem

Nico irodájának közlekedője - Megchelen

Nico Wissing

Holland tájépítész.

A fenntartható tájépítészet "nagyatyja".

Munkái szemnyitogatók, amelyben újszerű köntöst kapnak a természetelemek.

A természet működését mérnöki megoldásokkal segíti, egyedi designt és új irányt mutatva a tájépítészek - építészek - használók számára. Újszerű szemlélete a jövő tájépítészeti megoldásainak alaphangja. Az NL label (fenntarthatósági minősítő rendszer) megálmodója és megalkotója.

Waterschap Rijn IJssel - Doetinchem

Tropical Plant

T á t r a i

Vanda

"...Az angyalok erre nagyon elszomorodtak s mindegyik egy felhőre ült a kottájával s apró, aranyos ollójával elvagdosta a hangjegyes lapokat apró szeletkékre, melyek leszállingóztak a földre. A szél fölkapta a papírszeletkéket s hópehely módjára szórta szét az egész világon. Az emberek elkapkodták a papírfoszlányokat, az egyik nagy darabot, a másik kicsit és gondosan a szívükbe zárták a mennyei zene kicsi hangjegyeit, dallamait... " (német mese)

Vandához sok-sok darabka hullott, két marékkal osztogatja azóta is...:-)

Természet

A természet egyszerűsége, rendje, változásai, összefüggései csodálatra méltóak.

Tanítanak. Nincs egyébre szükség, mint megfigyelni ennek összhangzattanát, és leképezni saját léptékünkre.

©2017 by Gaia Kertműhely. Proudly created with Wix.com